Faalangst

Faalangst is de angst om iets dat je belangrijk vindt helemaal te verprutsen. Je voelt het wanneer je een spannende gebeurtenis hebt waarbij je wil presteren, maar zoveel aan jezelf twijfelt dat het je hele functioneren beperkt.

Je hebt het besluit om rijles te gaan nemen voor je uitgeschoven en als je dan eenmaal die afspraak hebt voor de proefles verplaats je deze nog een aantal malen.

Herken je je hierin, dan zou je op sommige vlakken een faalangst ontwikkeld kunnen hebben. Iedereen ervaart faalangst op een verschillende manier maar of je nu faalangst hebt, niet goed genoeg denkt te zijn, of bang bent om afgewezen te worden: weet dat iedereen deze gevoelens in meer of mindere mate heeft.

Is faalangst erg?

De twijfel of je iets goed doet, is niet erg. Het laat juist zien dat je een mooi mens bent. Je wilt het immers gewoon heel erg goed doen! Je bent hiervoor te prijzen. De twijfel wordt ongezond wanneer het je hele leven in beslag neemt en het je lamslaat.

Onze instructeurs hebben allemaal zoveel ervaring om jou te kunnen helpen en handvatten kunnen geven om jouw faalangst om te zetten in positieve faalangst. Denk hieraan aan heel veel complimenten en jou aanleren dat fouten maken mag. Van fouten leer je immers ook!